Balayage

Wat is balayage?

Balayage is Frans voor ”vegen” en zo wordt balayage normaal gesproken dan ook ingezet. De kleur wordt met een kwast aangebracht, waardoor er een zachte, subtiele overgang ontstaat.

Waarom is juist deze trend zo blijven hangen?

Balayage is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar dat maakt deze haarstijl zeker niet minder interessant. De reden dat de trend zo lang het domineert, komt doordat de kleur met een zachte overloop uitgroeit. Je hoeft dus niet om de zoveel weken naar de kapper te gaan om het bij te laten werken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld highlights, die groeien wel zichtbaar uit.

Hoe heeft balayage zich ontwikkelt?
‘Dip dye, balayage en ombre zijn allemaal termen voor het highlighten en lowlighten van het haar uit de losse pols’, legt Issie uit. Maar dip dye en ombre zijn een veel modernere interpretatie van de look en zijn eigenlijk pas in de laatste jaren echt opgekomen. De originele balayage techniek vind zijn origine in Parijs in de jaren ’70, toen de fashionista’s een sun-kissed, hippie look wilden. De balayage kwam in de jaren ’90 back in fashion, maar nu in de vorm van die super coole, geborstelde California surfer girl-vibe. Vandaag de dag, met de product innovatie en de veranderende fashion, is de techniek nog verder ontwikkeld. En eigenlijk is balayage pas sinds de laatste 5 jaar echt een hit. Balayage is uitgegroeid tot een look die we zien als heel natuurlijk en waar vele celebrities gek op zijn.

Wat is het verschil tussen een dip dye en ombre haar?


‘Het woord dip dye kun je het best beschrijven als haar dat eruit ziet alsof het in een pot verf gedipt is,’ zegt Issie; ‘ombre is een techniek waar het effect bijna een combinatie van het dippen en balayage is, waar de kleur subtiel veranderd van donker, naar medium, naar licht.’ Met andere woorden, al deze drie technieken vereisen een losse hand techniek, maar ombre en dip dyed haar hebben ervoor gekozen om een wat meer dramatische finish te handhaven waarbij je kruin donker is en je haarpunten compleet licht gemaakt zijn. Het verschil tussen geverfd en natuurlijk haar is hierbij duidelijker, en het blond heeft een heel geconcentreerde finish. Balayage aan de andere kant lijkt veel meer op een natuurlijke ongetemde look, waar zowel lichte als donkere haartonen in aangebracht worden, om na te bootsen hoe je haar lichter wordt in de zomer.

Maak een afspraak en laat je door ons adviseren

Balayage