Waarom is Olaplex zo geweldig?

Het wondermiddel Olaplex is enorm populair. Maar wat is het nu eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? Wij leggen je haarfijn uit waarom Olaplex zo geweldig is!

Is je haar beschadigd? Is je haar droog en dof? Zwak en futloos? Of breekt je haar soms gewoon af? Olaplex to the rescue! De schade aan je haar ontstaat doordat bepaalde verbindingen in het haar breken. Dit komt door processen zoals het verhitten van je haar met een stijltang of föhn, en het blonderen of verven van je haar. Deze chemische en thermische behandelingen breken de zwavelbruggen in je haar waardoor de stevigheid van je haar afneemt. Het resultaat? Zwakke, broze lokken.

Olaplex wordt gezien als een technologische doorbraak in de cosmetische industrie en sterren en modellen zijn groot fan van het product. Olaplex maakt het namelijk mogelijk om je haar keer op keer te kunnen blijven verven, krullen en stylen, zonder dat je haar beschadigt.

Olaplex

1: Wat is Olaplex?

Olaplex bestaat uit één actief ingrediënt, namelijk bis-aminopropyl diglycol dimaleate. Dit ingrediënt is in staat is om gebroken zwavelbruggen in het haar op te sporen en ze permanent te herstellen. Het resultaat is blijvend en Olaplex kan voor, tijdens of na thermische of chemische behandelingen aangebracht worden.
Ook bevat Olaplex geen siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA of aldehyden en is Olaplex niet getest op dieren. Het fijne van Olaplex is dat wanneer je stopt, je haar niet weer terugkeert naar zijn beschadigde staat. De bescherming die Olaplex biedt is blijvend. Zelfs als het product niet langer gebruikt wordt.

2: Hoe werkt Olaplex?


Olaplex heeft verschillende edities; No.0, No.1, No.2, No.3, No.4, No.5, No.6, No.7 en No.8. No.1 en 2 worden alleen in de salon gebruikt. De producten kunnen worden toegevoegd aan een kleurbehandeling, of worden gebruikt als herstellende haarbehandeling. No.1 wordt gebruikt om het haar te herstellen en No. 2 om het haar te versterken.
Olaplex No.3 tot en met 8 zijn producten voor thuisgebruik. Met het gebruik van thuisproducten is het effect van een behandeling in de salon nog groter. De bekendste thuisproducten zijn Olaplex Hair Perfector No.3 (een thuisbehandeling) en de No.6 (een leave in-product).

3: Hoe wordt Olaplex gebruikt?


Dit wondermiddel kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo werkt het op natuurlijk haar (en extensions) dat wordt behandeld met highlights, balayage, permanent, blonderen, toners en andere kleuringen. Olaplex kan ook aan chemische behandelingen toegevoegd worden om het haar te beschermen tegen de schadelijke invloeden hiervan. Zo kan Olaplex perfect gecombineerd worden met een keratinebehandeling. Deze Olaplexbehandeling is niet te koop en mag alleen in de salon gebruikt worden door professionals.

Olaplex zelf uitproberen? Maak een afspraak bij ons Haarstudio10 voor een herstelbehandeling en shop je producten in onze shop/online.